In Memoriam Kenneth Robinson

Door Wouter Struijk op 17 november 2020

Tot mijn grote schrik en vol ongeloof kwam afgelopen zaterdag het bericht tot mij dat Kenneth Robinson (65) is overleden. Mijn politieke strijdmakker, maar bovenal een super mooi mens. Ik ben er flink door geraakt.

Kenneth was vele jaren bestuurslid van de PvdA Spijkenisse en vanaf 2010 ook enkele jaren voorzitter. Precies in de periode dat ik net raadslid werd in Spijkenisse op 21-jarige leeftijd. Samen met Kenneth heb ik ongelofelijk veel campagne gevoerd. Kenneth zijn ondeugende glimlach deed iedereen glimlachen. We hebben samen vele politieke hoogtepunten meegemaakt. Hoewel Kenneth altijd druk was met allerlei zaken, was hij er altijd wanneer dat nodig was.

Samen hebben we verschillende ledenwerfwedstrijden mogen winnen en hebben we als trio samen met Wim menig partijcongres bezocht. Ook heette je me welkom in jouw burgerschapslessen hier bij Zadkine aan de Sportlaan waar je docent ICT was. Je zette je altijd in voor meer diversiteit, ook in Rotterdam, en die strijd zullen we mede namens jou blijven voortzetten.

Maar 1 moment zal ik nooit vergeten en dat was jouw onvoorstelbare doorzettingskracht tijdens de Nacht van de Vluchteling waar we door storm, wind en regen van Rotterdam naar Den Haag liepen. Stoïcijns liep je zonder voorbereiding bij de top 10 van alle lopers. Dat maakte een enorme indruk op alle deelnemers vanuit de lokale PvdA. Wat was je ongekend sterk! Des te triester en onvoorstelbaar is het dat je zo jong en voor mij plotseling bent heengegaan.

Ik heb Kenneth altijd enorm gewaardeerd als mens. Daarnaast was hij enorm belangrijk op de voor mij belangrijke momenten. Juist ook om die reden had ik hem de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen (2018) persoonlijk gevraagd om de eervolle positie als lijstduwer in te nemen. Omdat hij dat verdiende!

Kenneth, we gaan je ontzettend missen!

Wouter

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu samen met Loes weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan

Meer over Wouter Struijk