Maatwerk voor noodgedwongen verhuizers

Door Willem Heijdacker op 3 juli 2023

De PvdA Nissewaard heeft aandacht gevraagd voor mensen die noodgedwongen moeten verhuizen wanneer zij buiten de gemeente Nissewaard naar een zorginstelling moeten en daarmee niet meer gebruik kunnen maken van armoederegelingen van de gemeente Nissewaard, waaronder de gemeentepolis. Mensen die verzekerd zijn via de gemeente kunnen middels maatwerk toch aangesloten blijven bij de collectieve verzekering van de gemeente Nissewaard.

Willem Heijdacker (PvdA-raadslid) vindt het belangrijk dat inwoners dat ook weten en heeft daarom gevraagd dit actief kenbaar te maken. Wethouder Struijk heeft aangegeven dit actief te publiceren en ook kenbaar te maken bij zorgverzekeraar CZ. Op die manier zijn inwoners op de hoogte van de mogelijkheden. “De mogelijkheid tot maatwerk voorkomt onnodig gedoe voor inwoners bij emotionele gebeurtenissen rond een noodgedwongen verhuizing”, aldus Heijdacker. Heijdacker is blij dat deze mogelijkheid bestaat.

Willem Heijdacker

Willem Heijdacker

Mijn naam is Willem Heijdacker, geboren in 1955 in Rotterdam-Zuid en opgevoed in een rood sociaal-democratisch arbeidersnest. Als opgroeiend kind raakte ik verslaafd aan het voetbal en kwam het vrijwilligerswerk in m.n. het verenigingsleven al snel op mijn netvlies, wat zich gedurende mijn leven uitbreidde tot ongekende hoogte. In 1972 startte ik mijn werkzaamheden als elektromonteur bij de GTI

Meer over Willem Heijdacker