Door Dorothé Kieboom op 15 november 2015

Meer regionale zeggenschap in de zorg

De afdelingen Hellevoetsluis en Nissewaard van de Partij van de Arbeid brachten in september een bezoek aan Lea Bouwmeester in Den Haag. Bouwmeester is Tweede Kamerlid van de PvdA en houdt zich bezig met de zorg. Bij het bezoek is gesproken over de bereikbaarheid van zorg in onze omgeving. Door het sluiten van de huisartsenpost in Hellevoetsluis en de beperkte tijden van de opening van de spoedpost van het Spijkenisse MC maken veel inwoners zich zorgen. Er zijn veel partijen die zich bezighouden met de zorg op Voorne Putten. Zorgverzekeraars, de Veiligheidsregio, gemeenten en zorgaanbieders als huisartsen en ziekenhuizen hebben allemaal de taak te zorgen voor de veiligheid van bewoners. Maar wordt de stem van de bewoner wel genoeg gehoord? Worden alle betrokkenen wel goed geïnformeerd en mogen zij meepraten over regionale problemen?

Deze week werd in de Tweede Kamer een motie van Lea Bouwmeester aangenomen. Hierin wordt bepaald dat zorgaanbieders en zorgverzekeraars hun omgeving moeten betrekken bij beleid en besluiten. Zorg moet aansluiten bij regionale ontwikkelingen en vraagstukken. Hoe de betrokkenheid van bewoners er uit gaat zien, moet voor de zomer van 2016 worden uitgewerkt en vervolgens worden voorgelegd aan de Tweede Kamer. De Partij van de Arbeid Nissewaard is verheugd dat de stem van inwoners beter gehoord gaat worden. Zij weten immers uit ervaring wat de problemen zijn in hun eigen omgeving.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom