Nu breekt mijn klomp

Door Geert de Vries op 17 juli 2019

Nu breekt mijn klomp,

dacht ik toen mij het nieuws bereikte dat de Partij voor de Vrijheid in Nissewaard, ook wel genoemd “Wilders-bolwerk” of “Wilders hometown”, onderhevig was aan scheuring. Het bleek al maanden lang te broeien in de fractie en blijkbaar was de temperatuur zodanig opgelopen dat er zich scheuren begonnen te vormen. Geen haarscheurtjes nee grote scheuren, je zou ze wel barsten kunnen noemen. Volgens het AD was er geen houden meer aan en dus splitsen 2 leden zich af. Zij verzonnen een naam voor de afsplitsing en verkondigden dat zij de juiste lijn volgden, welke die ook mocht zijn. Voor het gemak blijf ik ze maar afsplitsing noemen, immers zij waren het die vonden dat de PVV nog meer PVV moest worden.

In tegenstelling tot die anderen die vonden dat ze voldoende PVV waren. De afsplitsing zei dat ze nog meer de lijn Wilders gingen volgen. Maar Wilders zei weer dat hij, de grote baas, de overgebleven 3 leden de echte PVV-ers vond. Zij mochten zijn foto houden.

Kortom politiek kan erg verwarrend zijn, dus als u er niets meer van snapt dan begrijp ik dat. Gelukkig hebben we het AD nog die, ingevoerd in de PVV-fractie, de dag er na in een groot artikel wel 3 inwoners bereid vond hun steun uit te spreken aan de afsplitsing. Prima hoe zo’n onafhankelijke krant het nieuws weet te duiden en fijn voor de afsplitsing dat ze weten dat ze een achterban hebben. Iedereen weer blij zou je zeggen. De afsplitsing mocht ook nog iemand erbij zoeken die hen kon helpen bij vergaderingen anders dan de raadsvergadering. Ja en die vind je dan weer bij een partij, waarvan de kiezers bij de laatste gemeenteraadsverkiezing vonden dat die partij niet terug hoefde te komen. Zo zie je maar weer het gaat niet om de partij of het programma maar om de poppetjes en dat maakt mij minder blij.

Het gaat niet om de partij of het programma maar om de poppetjes en dat maakt mij minder blij.
Van huis uit een opgeruimd persoon deed dit wel even mijn wenkbrauwen fronsen. Nog meer fronsten mijn wenkbrauwen toen ik de dag na de raadsvergadering, waarin de plannen voor het volgend jaar werden besproken en hoe ze betaald zouden kunnen worden, een van de afgesplitsten op de voorpagina van het AD Voorne Putten zag. Hij leek geëmotioneerd zich heftig ergens voor, maar meer waarschijnlijk tegen, uit te spreken. Uit het bijgaande artikel bleek dat hij tegen de plannen was omdat de OZB belasting zo’n € 23,00 per inwoner zou stijgen. Zo niet dan zou er een gat in de begroting ontstaan van wel 2 miljoen euro. Nu was ik bij deze vergadering aanwezig en heb de afgesplitsten bijna niet gehoord laat staan dat ze naar een microfoon zijn gelopen om iets te zeggen. Een oude foto zeker en vergeten erbij te zetten wanneer hij dan genomen was. Trouwens de OZB wordt geheven over de waarde van de woning en niet over de personen die er wonen. Dus dat klopt dan niet. Je mag wel verwachten dat raadsleden dat weten, of wellicht een goed ingevoerde journalist die zo’n uitspraak wat kan nuanceren of er nog wat op kan doorvragen. U begrijpt ook de 2 miljoen euro klopt niet, het gaat om ongeveer € 191.000,–.

Als de informatie in zo’n artikel niet waar is en er op geen enkele manier een poging wordt gedaan om de waarheid te achterhalen dan noemen we dat tegenwoordig nepnieuws.

Hè nepnieuws, ik las het toch in het AD. Een respectabele krant die zegt onpartijdig te zijn. Dat kan toch niet waar zijn!

Nu breekt mijn klomp.

Geert de Vries

Geert de Vries

Goedendag, Ik ben Geert de Vries, geboren in 1948 te Leeuwarden en opgegroeid in Grou. Grou, het enige dorp waar geen Sint Nicolaas gevierd wordt, maar Sint Piter. Grou, ook het dorp waar wij niet op koninginnedag vrij waren, maar op 1 mei en waar op die dag de rode vlag op het gemeentehuis wapperde.

Meer over Geert de Vries