Nu breekt mijn Klomp

Door Geert de Vries op 21 oktober 2019

Dat dacht ik afgelopen dinsdag toen ik een motie onder ogen kreeg van L.O.B. Nissewaard, tegenwoordig betekent dat Lokaal Onafhankelijk Bewoners, maar misschien kent u ze nog van Lokaal Onafhankelijk Bernisse. Nu was het niet deze naamswijziging die mij enigszins rood deed aanlopen, maar de inhoud van de motie.

De motie ging namelijk over de verkeerssituatie in Geervliet, met name de overlast van spitsverkeer. De kern van de motie luidde als volgt;

Overwegende dat: de gemeenteraad op 19 september 2018 unaniem heeft ingestemd met de motie verkeerssituatie in Geervliet de in de motie aan het College voorgestelde maatregelen nog niet zijn gerealiseerd Roept het College op, om:

met voortvarendheid over te gaan tot uitvoering van maatregelen die leiden tot een sterke vermindering van de overlast de bewoners het perspectief te bieden op een oplossing

Niets vreemds zou u zeggen, maar toch in de motie van 19 september 2018 staan helemaal geen concrete maatregelen. In de motie zijn dus ook geen maatregelen voorgesteld. In de discussie hieromtrent in de Raad afgelopen woensdag heb ik de heer van der Weg, fractievoorzitter L.O.B. hiernaar gevraagd, maar ook toen geen concrete voorstellen gehoord.

Nu moet u weten dat het spitsverkeer al lang een probleem is, ook wel logisch want alles wat je in Geervliet aan het verkeer doet vinden ze in Heenvliet minder. Dus verkeersmaatregelen die vatbaar zijn voor bezwaar en beroep kunnen reken op een kritische blik uit Heenvliet. Het is dan ook gemakkelijk nu met spoed maatregelen te eisen, die je zelf niet weet. Hierbij komt nog dat L.O.B. zelf in het gemeentebestuur zat van Bernisse, laatstelijk van 2012 tot en met 2014 was de heer van der Weg zelf de wethouder die er overging. Kijk dat deed mij enigszins rood aanlopen ( voor een PvdA-er altijd goed). Zelf drie jaar verantwoordelijk zijn voor dat dossier en nul, nul vordering en nu binnen ruim een jaar een oplossing eisen. Er is overigens al meer gedaan dan in de drie jaar die de heer van der Weg wethouder was, maar ik geef toe onvoldoende. In het raadsdebat heb ik de heer van der Weg geconfronteerd met het feit dat hij zelf jaren verantwoordelijk was en hij gaf toe dat het een lastig probleem was. Kijk zou je denken dan wordt de motie niet ingediend, maar politiek is belangrijker dan constructief de bewoners van Geervliet tegemoet te treden. De meeste bewoners van Geervliet hebben een goed geheugen, dus zullen wel weten dat L.O.B. Nissewaard dezelfde mensen zijn dan L.O.B. Bernisse ( die in drie jaar niets hebben gedaan ten aanzien van het probleem spitsverkeer). Blijkbaar werpt het “nieuwe” L.O.B. zich op als hoeder over die zaken die ze zelf nooit heeft kunnen oplossen, nu dan kan het huidige gemeentebestuur zijn borst nog nat maken. Ja en mocht het moeilijk worden dan laat je gewoon je voorzitter het politieke debat voeren zoals de heer Karlas voorzitter L.O.B. deed in augustus j.l. in een open brief. Hoef je de discussie in de raad ook niet aan te gaan. Dat vind ik jammer want L.O.B. Bernisse was best een constructieve partij. Met de naamsverandering is zeker ook de koers verandert, dat is jammer want ik sluit niet uit dat met mij de kiezer zal denken :

Nu breekt mijn klomp

Geert de Vries

Geert de Vries

Goedendag, Ik ben Geert de Vries, geboren in 1948 te Leeuwarden en opgegroeid in Grou. Grou, het enige dorp waar geen Sint Nicolaas gevierd wordt, maar Sint Piter. Grou, ook het dorp waar wij niet op koninginnedag vrij waren, maar op 1 mei en waar op die dag de rode vlag op het gemeentehuis wapperde.

Meer over Geert de Vries