Politiek interessante tijd

Door Hanneke Stengs – Nijhof op 25 maart 2019

Politiek interessante tijd

Het is inmiddels veertiendagen geleden dat de leden van de PvdA afdeling Nissewaard mij het vertrouwen hebben gegeven om bestuursvoorzitter te worden. In deze veertiendagen hebben we campagne gevoerd, verkiezingen en een politieke aardsverschuiving gehad. Sinds de eeuwwisseling is het politieke landschap aan het veranderen. De gevestigde orde moet iedere keer weer gestraft worden. We zouden minachting hebben voor onze kiezers. Het begint bij Pim Fortuyn. Daarna snel opgevolgd door Geert Wilders en nu vliegt de “wijze” uil van Thierry Baudet door de kamer.

Mijn politieke carrière startte exact aan het begin van deze veranderingen. Ik ben wel geboren in de eeuw van de oude politiek maar als politicus gevormd door veranderingen. In drie raadsperioden heb ik gezien dat de PvdA in Nissewaard helemaal niet voldoet aan het plaatje van oude politiek. We gaan eropuit, mensen kennen en vinden ons. En de waardering heeft zich uitbetaald tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar en ook weer afgelopen week. We blijven stabiel met hier en daar lichte groei in roerige rechtse tijden. Een interessante tijd om voorzitter te zijn. Ik ben er van overtuigd dat we, mede doordat we weer een wethouder hebben, de partij kunnen laten groeien. De basis van mijn vertrouwen zit in de structuur van de partij en de mensen die daarin hun taak vervullen. De rode hesjes worden overal gesignaleerd in de gemeente. Van Plogger in parken tot actievoerder tegen armoede.

Mijn aandeel zal zitten in het begeleiden, ondersteunen van de mensen in het veld en het op koers houden van onze missie. Sociaal, sterk en zeker.

Hanneke Stengs

Bestuursvoorzitter Nissewaard

Raadslid 2004 -2015

Commissielid Waterschap Hollandse Delta 2015-2019

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs Nijhof, 1964 is mijn geboorte jaar en ik woon sinds 1991 in Spijkenisse. Docent Engels en Aardijkskunde op Scala Molenwatering een VWO school te Spijkenisse. In de politiek actief sinds 2002. Van 2006 tot 2014 voor de PvdA gemeenteraadslid in Spijkenisse met als specialisatie “Ruimtelijke Ordening” en “Onderwijs en Welzijn”. ‘The greatest pleasure

Meer over Hanneke Stengs – Nijhof