PvdA blij met wijziging belastingverordeningen

Door Geert de Vries op 22 mei 2023

Tijdens de afgelopen raadsvergadering is de eerste wijziging belastingverordeningen 2023 vastgesteld. De marktgelden voor de markt in Spijkenisse zijn verlaagd, de vermogensnorm voor de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen is verhoogd voor de afvalstoffenheffing en de hondenbelasting voor de eerste hond, en leges worden niet meer geheven voor mensen die een vergunning aanvragen voor zonnepanelen. Hierdoor hoeven mensen die in beschermd stads- of dorpsgezicht wonen niet meer extra te betalen als zij een aanvraag indienen voor zonnepanelen.

De fractie van de PvdA Nissewaard is blij met deze wijziging. Een groter aantal belastingschuldigen komt zo in aanmerking voor kwijtschelding op het moment dat zij dit niet kunnen betalen. Fractievoorzitter Geert de Vries: “Het doet ons deugd dat het college oog heeft voor de verslechterende omstandigheden waarin mensen verkeren die rond moeten komen van een inkomen waar eigenlijk niet mee rond te komen is.” De fractie van de PvdA vind het goed dat er op deze manier meer medemenselijkheid getoond wordt vanuit de politiek.

Geert de Vries

Geert de Vries

Goedendag, Ik ben Geert de Vries, geboren in 1948 te Leeuwarden en opgegroeid in Grou. Grou, het enige dorp waar geen Sint Nicolaas gevierd wordt, maar Sint Piter. Grou, ook het dorp waar wij niet op koninginnedag vrij waren, maar op 1 mei en waar op die dag de rode vlag op het gemeentehuis wapperde.

Meer over Geert de Vries