PvdA Nissewaard blijft aandacht vragen voor voldoende financiën voor Jeugdzorg

Door Willem Heijdacker op 18 juni 2023

Afgelopen donderdagavond 15 juni heeft de PvdA opnieuw aandacht gevraagd voor de financiering van de jeugdzorg. Hoewel het Rijk de bezuinigingen voor twee jaar heeft bevroren, blijven de financiën naar de toekomst toe onzeker. De onlangs vastgestelde Hervormingsagenda door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) biedt perspectief voor de jeugdzorgsector en daarmee voor de jeugd.

De PvdA Nissewaard blijft kritisch gelet op de “open eindjes”. Raadslid Willem Heijdacker vindt dat het Rijk over de brug moet komen met extra middelen. Wethouder Struijk bevestigt dit, omdat de sector rust en duidelijkheid verdient gelet op de vele uitdagingen met betrekking tot de problematiek bij jeugd en tekort aan personeel. Na de zomer moet er meer duidelijkheid komen vanuit het Rijk met betrekking tot de implementatie van de hervormingsagenda. De PvdA Nissewaard blijft dit proces kritisch volgen, omdat kinderen in de knel goede en passende zorg verdienen.

Willem Heijdacker

Willem Heijdacker

Mijn naam is Willem Heijdacker, geboren in 1955 in Rotterdam-Zuid en opgevoed in een rood sociaal-democratisch arbeidersnest. Als opgroeiend kind raakte ik verslaafd aan het voetbal en kwam het vrijwilligerswerk in m.n. het verenigingsleven al snel op mijn netvlies, wat zich gedurende mijn leven uitbreidde tot ongekende hoogte. In 1972 startte ik mijn werkzaamheden als elektromonteur bij de GTI

Meer over Willem Heijdacker