PvdA stelt vragen over giften voor mensen met een bijstandsuitkering

Door Willem Heijdacker op 22 januari 2024

Mensen met een bijstandsuitkering mogen elk jaar tot 1200 euro aan giften ontvangen zonder dat dit invloed heeft op de hoogte van hun uitkering. Ze hoeven die giften ook niet te melden bij de gemeente. Men vraagt om dit bedrag naar 1800 euro te verhogen om de toenemende kosten en de hoge inflatie op te vangen zonder dat dit invloed heeft op de hoogte van hun uitkering.

PvdA-raadslid Willem Heijdacker vroeg daarom tijdens de commissie Sociaal Domein of het mogelijk was om dit bedrag te verhogen. Wethouder Stengs antwoordde dat dit voor gezinnen al het geval is en dat voor individuele schrijnende gevallen giften tot 1800 euro al worden toegestaan. De gemeente zal maatwerk blijven toepassen.

Willem Heijdacker

Willem Heijdacker

Mijn naam is Willem Heijdacker, geboren in 1955 in Rotterdam-Zuid en opgevoed in een rood sociaal-democratisch arbeidersnest. Als opgroeiend kind raakte ik verslaafd aan het voetbal en kwam het vrijwilligerswerk in m.n. het verenigingsleven al snel op mijn netvlies, wat zich gedurende mijn leven uitbreidde tot ongekende hoogte. In 1972 startte ik mijn werkzaamheden als elektromonteur bij de GTI

Meer over Willem Heijdacker