Door Aad Struijk op 8 maart 2015

PvdA tegen kerncentrale op Tweede Maasvlakte

Op 18 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. StemWijzer helpt provincies hun inwoners te informeren over en te betrekken bij deze verkiezingen. De provincies is een minder zichtbare bestuurslaag en burgers gaan op zoek naar objectieve informatie.

Energie gaat altijd gepaard met dilemma’s. Waar plaats je elektriciteitsmasten? Waar plaats je windmolens? Buren van Botlek zet zich in voor leefbaarheid. Het gaat o.m. om de hinder van de nabije industrie, de plannen voor de verlegging van goederentreinverkeer (Theemstracé), de torenhoge windmolens in je achtertuin en dan ook nog met de geluidshinder ervan. Energieopbrengst met windmolens is geen dilemma, het is daar gewoon een foute plek. Neem straks de windmolens langs de spui, vervolgt hij. Hier gaat het om de kernen Hekelingen, Simonshaven en Zuidland. Ook op deze plek is het een aantasting van het polderlandschap.

Energieopbrengst met een kerncentrale is geen dilemma. Dat moet je gewoon niet willen. Stemmen op 18 maart gaat ergens over. De eerste vraag op StemWijzer.nl gaat over de eventuele bouw van een kerncentrale op de Tweede Maasvlakte. PvdA Nissewaard, de PvdA provinciaal en landelijk, wil geen nieuwe kerncentrales in Nederland. Domweg de veiligheidsrisico’s zijn te groot. VVD vindt kernenergie een goede aanvulling op de energievoorraad. PVV is ronduit voorstander van kernenergie, laat de StemWijzer ons weten.

Geen nieuwe kerncentrale op Tweede Maasvlakte in nabijheid van wereldhaven, wereldstad Rotterdam en onze eigen thuishaven Nissewaard! De veiligheidsrisico’s, het afvalprobleem moet je niet doorgeven aan de volgende generatie. Burgers van Nissewaard, burgers in Nederland gaan er wel degelijk over, juist op 18 maart.

Aad Struijk

Aad Struijk

In Nissewaard ben ik vooral bekend als basisschooldirecteur van O.b.s. De Vogelenzang en raadslid van PvdA Nissewaard. Maar hiernaast ook gewoon als Nissewaarder, Spijkenisser of Hekelinger. Ik ben geboren in 1959 in een arbeidersgezin in Rotterdam-Zuid. Mijn vader was fabrieksarbeider en moeder zorgde voor het gezin. Toen ik vier was, verhuisden mijn ouders met hun

Meer over Aad Struijk