Door Dorothé Kieboom op 9 oktober 2016

PvdA vraagt blijvend aandacht te hebben voor spoedzorg

In onze gemeente speelt er veel op het gebied van spoedzorg. Denk aan alle ontwikkelingen rondom het ziekenhuis, aanrijtijden van ambulances en de bereikbaarheid van Voorne Putten en Rozenburg. Het televisieprogramma De Monitor besteedt er ook aandacht aan.

In de komende weken staan er diverse onderwerpen op het gebied van spoedzorg op de agenda voor de commissie Zorg van de gemeenteraad van Nissewaard. De aanrijtijden van de ambulances in Nissewaard, maar ook in de overige gemeenten van Voorne Putten zijn al langere tijd onvoldoende en hiervoor wordt door diverse partijen aandacht gevraagd. Deze week heeft minister Schippers toegezegd dat er geld beschikbaar komt voor extra ambulances; in onze regio is dat hard nodig om aan de toenemende vraag naar ambulancevervoer te voldoen en om de aanrijtijden te verbeteren.

De PvdA is blij met het burgerinitiatief van Willem Heijdacker voor verbeterde acute spoedeisende hulp op Voorne Putten en Rozenburg. Een betrokken burger die zich laat horen en actievoert voor verbetering van de spoedzorg in onze gemeente. Mede door zijn inspanningen wordt vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, met name door burgemeester Salet van Nissewaard, de spoedzorg op Voorne Putten en Rozenburg hoog op de agenda gezet. Het ROAZ, het regionale overleg voor acute zorg, heeft onlangs gezegd dat het wel meevalt met de zorgen van de inwoners van Voorne Putten en Rozenburg. De PvdA Nissewaard vindt echter dat er hard gewerkt moet worden om aanrijtijden en wachttijden te verbeteren.

De PvdA hoopt in de volgende commissie ook te horen hoe de aansluiting van Nissewaard op het alarmsysteem van Hartveilig Wonen verloopt. Hierbij worden burgers gealarmeerd bij een hartstilstand zodat zij snel ter plaatse kunnen zijn om te starten met reanimatie. Vaak kunnen zij eerder aanwezig zijn dan brandweer en ambulance en is er een grotere kans op een geslaagde reanimatie. Een grote groep deelnemers uit Nissewaard aan het alarmsysteem is daarom belangrijk.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom