PvdA vraagt naar doolhof in de zorg

Door Geert de Vries op 2 april 2023

In de NRC van 25 maart stond een groot artikel waarin werd beschreven hoe oudere mensen die zorg nodig hebben gemangeld worden in het doolhof van alle zorgorganisaties, regelingen, indicatiestellingen, enzovoorts. Overheidsorganisaties en regelingen als CAK, WMO, WLZ, SVB, BSN, CIZ, PGB zijn herkenbaar voor iemand die zorg nodig heeft of iedereen die wel eens iets heeft moeten aanvragen voor een familielid.

Dit artikel was aanleiding voor de PvdA om te vragen of de gemeente bekend was met het artikel en of de gemeente een positieve bijdrage kon leveren bij het slechten van belemmeringen.

Uit de beantwoording bleek dat cliëntondersteuners bij de gemeente doen wat ze kunnen, maar dat zij helaas vaak ook gebonden zijn aan wachtlijsten, onduidelijke of elkaar tegensprekende regelingen.

Geert de Vries

Geert de Vries

Goedendag, Ik ben Geert de Vries, geboren in 1948 te Leeuwarden en opgegroeid in Grou. Grou, het enige dorp waar geen Sint Nicolaas gevierd wordt, maar Sint Piter. Grou, ook het dorp waar wij niet op koninginnedag vrij waren, maar op 1 mei en waar op die dag de rode vlag op het gemeentehuis wapperde.

Meer over Geert de Vries