PvdA vraagt naar regelmatige bekendmaking van aanrijtijden ambulances

Door Willem Heijdacker op 2 april 2023

In de raadsvergadering van Nissewaard van 25 januari werd een motie aangenomen die het college vroeg om bij de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond te pleiten voor het behoud van de 15 minuten norm voor aanrijtijden van ambulances.

Naar aanleiding hiervan was de directeur van Ambulancezorg Rijnmond, de heer Wijten, in de commissie Bestuur aanwezig. In een presentatie deed hij verslag van het belangrijke werk wat de Ambulancedienst doet voor de inwoners van Nissewaard. Hij vertelde dat de berichtgeving dat de Ambulancedienst af wil van de 15 minuten norm niet klopt, maar dat deze norm nu onderdeel is van een langere lijst van normen waar de ambulancedienst aan werkt. Ook werkt de ambulancedienst hard aan het zoeken naar gekwalificeerd personeel.

Willem Heijdacker, raadslid voor PvdA Nissewaard, vroeg om de aanrijtijden weer maandelijks te plaatsen op het dashboard van de Veiligheidsregio. Op die manier kan iedereen het verloop van deze aanrijtijden volgen. Burgemeester van Oosten zegde toe dit in het algemeen bestuur van de VR-R aan de orde te stellen om te bezien of de registratie frequenter kan worden weergegeven.

Willem Heijdacker

Willem Heijdacker

Mijn naam is Willem Heijdacker, geboren in 1955 in Rotterdam-Zuid en opgevoed in een rood sociaal-democratisch arbeidersnest. Als opgroeiend kind raakte ik verslaafd aan het voetbal en kwam het vrijwilligerswerk in m.n. het verenigingsleven al snel op mijn netvlies, wat zich gedurende mijn leven uitbreidde tot ongekende hoogte. In 1972 startte ik mijn werkzaamheden als elektromonteur bij de GTI

Meer over Willem Heijdacker