Door Dorothé Kieboom op 27 oktober 2016

PvdA wil grip houden op ziekenhuiszorg

Binnenkort lijkt er een definitieve oplossing te komen voor het eigendom van het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC). Na jarenlang praten door curatoren, de huidige gebruikers en de gemeente over het economische en juridisch eigendom van het gebouw komt er hoogstwaarschijnlijk de komende maanden een oplossing. Voor de gemeente zou het goed zijn als de financiële risico’s dan zijn verdwenen. De huidige financiële positie van de gemeente Nissewaard is namelijk al kwetsbaar gelet op de beperkte reserves.

De voorgestelde plannen voor de huisvesting van zorginstelling Careyn binnen de muren van het voormalige ziekenhuis is volgens de PvdA Nissewaard een mooie uitbreiding van het zorgaanbod voor Nissewaard en Voorne Putten. Zo kunnen mensen er revalideren na een ziekenhuisopname in het SMC. Ook voor de werkgelegenheid in Nissewaard is de vestiging van Careyn een mooie aanwinst/uitbreiding. Voor de PvdA Nissewaard zijn er echter ook nadelen aan de eigendomsoverdracht. Zo heeft de gemeente na de overdracht geen economische en juridische band meer met het ziekenhuis. Wordt de gemeente dan nog wel geïnformeerd door het SMC over plannen en wijzigingen in het zorgaanbod?.

De PvdA Nissewaard wil van het college de garantie dat zij zich, ook als deze band er niet meer is, blijft inspannen voor een goede voorziening van ziekenhuiszorg voor haar inwoners. Spoedzorg moet immers bereikbaar blijven voor alle inwoners van Nissewaard. De PvdA Nissewaard ziet daarbij graag een uitbreiding naar 24 uurs openstelling van de Spoedpost en een verbetering van de aanrijtijden van ambulances.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom