Door Wouter Struijk op 30 september 2015

PvdA wil regenboogvlag hijsen op internationale “Coming Out Day”

De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft aan het college gevraagd of zij op 11 oktober, tijdens de Internationale Coming Out Day, de regenboogvlag wil hijsen bij het stadhuis. Veel andere gemeenten gingen de gemeente Nissewaard hierin al voor.

Coming Out Day vond voor het eerst plaats in de VS in 1988. In 2009 riep de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober voor Nederland uit tot Nationale Coming-Outdag. Op de Coming Out Day wordt aandacht gevraagd voor het openlijk uit kunnen komen voor ieders seksuele voorkeur.  Of je nu hetero-, homo- bi- of panseksueel bent, of een hele andere of unieke voorkeur hebt, maakt volgens de PvdA Nissewaard niets uit. De PvdA vindt het van belang dat we mensen accepteren zoals ze zijn. Niemand zou zijn identiteit hoeven te verbergen, daarom vragen wij het college de regenboogvlag te hijsen om te laten zien dat ook in Nissewaard aandacht wordt besteed aan de LHBT-acceptatie.

Volgens de PvdA Nissewaard is dit een mooie eerste stap voor de gemeente Nissewaard. De PvdA gaat daarnaast samen met onder andere de Jonge Socialisten Nissewaard, werken aan een plan voor de gemeente om de LHBT-acceptatie nog verder te bevorderen.

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk