Door Dorothé Kieboom op 8 december 2015

PvdA zet vraagtekens bij gunning collectief vervoer

In een persbericht van 27 november heeft het college van Nissewaard bekendgemaakt dat het Collectief Vraagafhankelijk vervoer (CVV) voor 2016 en 2017 voorlopig gegund is aan Willemsen de Koning uit Arnhem. Verwacht wordt dat de gunning definitief wordt op 17 december.

Mensen blijven steeds vaker langer zelfstandig wonen, worden gemiddeld steeds ouder en het aantal mensen dat zorg nodig heeft en niet of moeilijk zelfstandig kan reizen, groeit. Om deze redenen is de uitvoering van de aanbesteding een belangrijke zaak en moet de keuze van de juiste uitvoerder zorgvuldig gebeuren.

PvdA Nissewaard vraagt zich af hoe deze keuze tot stand is gekomen en heeft daarom vragen gesteld aan het college. De afstand van het bedrijf tot Nissewaard is groot en kan daarom leiden tot problemen voor de gebruikers van het vervoer. Ook de klachten die er zijn over dit bedrijf en de mogelijk slechte financiële positie van Willemsen de Koning geven de PvdA niet veel vertrouwen in een goede uitvoering van het CVV.

De PvdA wil dat de gemeente de kwaliteit van het CVV bij de overgang naar een andere uitvoerder nauwlettend in de gaten houdt. Dit kan door onderzoek te doen naar klanttevredenheid en de prestaties te volgen. De mensen die afhankelijk zijn van het collectieve vervoer mogen niet de dupe worden van een goedkope aanbesteding.

Schriftelijke Vragen CVV Nissewaard

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom