Struikelen en weer opstaan

Door Hanneke Stengs – Nijhof op 27 september 2020

 

Het lijkt maar niet voorbij te gaan. We zijn deze eeuw al voor de derde keer mondiaal overvallen. 911, krediet crisis en een pandemie waar we nu nog niet het einde van kunnen bepalen. Het leven is niet meer hetzelfde. Alhoewel drie kwart van de bevolking denkt dat we weer terug gaan naar ons “normaal” als het vaccin gevonden wordt. Veerkrachtig of niet er zijn altijd groepen mensen die deze veerkracht niet hebben. Daarom is het goed dat we om de vier jaar onze bakens kunnen verzetten. Op 17 maart 2021 kan er landelijk weer gestemd worden op de PvdA en op 16 maart 2022 voor de gemeenteraad.

Verkiezingen kunnen lucht geven aan mensen die krap zitten. Uitzicht geven daar waar er geen licht meer was. De komende twee jaar zal, voor de PvdA, de tijd worden om te laten zien dat we meer te bieden hebben dan de economie draaiende te houden.

Voordat we onze stem kunnen uitbrengen zullen er verschillende zaken moeten worden geregeld. Kandidatenlijst, verkiezingsprogramma, campagnestrategie enz. Tijdens de algemene leden vergadering van 7 november a.s. gaan we een start maken met de gemeenteraadsverkiezingen. Geagendeerd zijn de stukken die aangeven hoe we het komende ander half jaar te werk zullen gaan. Als we alle stappen zorgvuldig nemen en de tijd nemen voor het goede verhaal dan kan het alleen maar een succes worden, zou je zo denken. Daar is meer voor nodig. In de tussentijd is er ook nog een landelijke verkiezing. Deze zal voor ons de trend gaan zetten. Het campagneteam zal zich daar op gaan richten zodat we bij winst door kunnen pakken naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Een verkiezing staat nooit op zichzelf, het is een proces van jaren met als enige doel om de idealen van de partij te kunnen uitvoeren. Welke uitdagingen er nog zullen volgen, we zullen met elkaar en voor elkaar blijven vechten voor een socialere samenleving.

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs Nijhof, 1964 is mijn geboorte jaar en ik woon sinds 1991 in Spijkenisse. Docent Engels en Aardijkskunde op Scala Molenwatering een VWO school te Spijkenisse. In de politiek actief sinds 2002. Van 2006 tot 2014 voor de PvdA gemeenteraadslid in Spijkenisse met als specialisatie “Ruimtelijke Ordening” en “Onderwijs en Welzijn”. ‘The greatest pleasure

Meer over Hanneke Stengs – Nijhof