“Terras aan de Maas” – Vragen aan het college

Door Willem Heijdacker op 21 maart 2019

Aan: College van Nissewaard Raadhuislaan 106 3201 EL Spijkenisse

Spijkenisse, 21 maart 2019

Betreft: Vragen over de Brasserie “Terras aan de Maas” aan de Hongerlandsedijk in Spijkenisse

Geacht College, geachte portefeuillehouder,

Volgens berichten in diverse media sluit De Brasserie in “Terras aan de Maas” op 1 april a.s.

De fractie van PvdA Nissewaard heeft van diverse inwoners en bewoners aan de Hongerlandsedijk nieuws over deze ontwikkelingen ontvangen.

Hierbij wordt aangegeven dat bewoners van de desbetreffende en toekomstige appartementen zich overvallen voelen omdat zij niet van de komende sluiting op de hoogte waren. Ook staat op Funda.nl nog steeds vermeld dat wie een nieuw appartement in de 2e toren koopt, gebruik kan maken van een inpandige winkel (is er niet meer) en de Brasserie.

Veel bewoners maken gebruik van de Brasserie in “Terras aan de Maas ”om daar te eten of eten af te halen tegen gunstige prijzen en nemen deel aan de vele activiteiten die door vrijwilligers georganiseerd worden in de dagbesteding en avonduren.

PvdA Nissewaard heeft de volgende vragen aan het college:

* Heeft het college gehoord van de komende sluiting van de Brasserie in “Terras aan de Maas” aan de Hongerlandsedijk in Spijkenisse?

* PvdA Nissewaard is bevreesd voor de optredende vereenzaming van met name de oudere bewoners bij sluiting. Vele contacten zullen verloren gaan is onze inschatting. Onderschrijft het college daarom het grote belang van het openhouden van de Brasserie?

* Vindt het college, net als PvdA Nissewaard, dat het niet mag gebeuren dat deze voorziening verdwijnt en er alles aan gedaan dient te worden om de dreigende sluiting te voorkomen?

* Is het mogelijk samen als gemeente met Woonbron, de Vve Terras aan de Maas en bewoners de mogelijkheden te bespreken voor een oplossing?

* Is het mogelijk gezamenlijk een externe exploitant voor de Brasserie te zoeken, die onafhankelijk van Humanitas kan functioneren?

In afwachting van uw beantwoording,

Willem Heijdacker,

Raadslid PvdA Nissewaard

Willem Heijdacker

Willem Heijdacker

Mijn naam is Willem Heijdacker, geboren in 1955 in Rotterdam-Zuid en opgevoed in een rood sociaal-democratisch arbeidersnest. Als opgroeiend kind raakte ik verslaafd aan het voetbal en kwam het vrijwilligerswerk in m.n. het verenigingsleven al snel op mijn netvlies, wat zich gedurende mijn leven uitbreidde tot ongekende hoogte. In 1972 startte ik mijn werkzaamheden als elektromonteur bij de GTI

Meer over Willem Heijdacker