Door Wouter Struijk op 24 november 2013

Tweede Kamerlid bezoekt scholen Spijkenisse

Op initiatief van de PvdA Nissewaard bezoekt Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing (PvdA) op vrijdag 29 november drie middelbare scholen in Spijkenisse. De PvdA Nissewaard heeft als doel om met dit project jongeren te informeren en te enthousiasmeren over de politiek en hen te laten zien wat zij aan politiek kunnen hebben en hoe het op hen van invloed is.

De Ring van Putten en Scala locatie Rietvelden en Molenwatering hebben voor dit project de handen ineen geslagen en gaan, samen met de PvdA Nissewaard, dit project neerzetten voor de bovenbouwleerlingen van havo/vwo. Na het bezoek van Jadnanansing zullen de leerlingen in de lessen Maatschappijleer verder ingaan op de politiek en zal er aandacht worden besteed aan de Europese Verkiezingen (voorjaar 2014). In de lessen Nederlands zullen de leerlingen leren debatteren, zodat ze aan het einde van het schooljaar in het geplande Grote Scholen Debat deze vaardigheid kunnen laten zien. In dit Grote Scholen Debat zullen de leerlingen van de scholen onderling met elkaar in debat gaan en het uiteindelijke streven is om lokale politici van verschillende politieke partijen hen hierin te laten begeleiden en/of als voorbeeld te laten dienen. Het bezoek van Jadnanansing op vrijdag 29 november is  het startsein van een breed opgezet gezamenlijk project.

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu samen met Loes weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan

Meer over Wouter Struijk