Uitslag ledenpanel verkiezingsprogramma

Door Hanneke Stengs – Nijhof op 24 mei 2021

 

In april zijn de leden gevraagd om hun input te geven voor het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De Programmacommissie is blij verrast te zien dat de leden zich goed kunnen vinden in de gegeven programmapunten zoals die voor de vijf thema’s Wonen, Zorg en jeugdzorg, Duurzaamheid, Een saamhorig Nissewaard en Sport zijn voorgelegd. Men heeft ook veelvuldig gebruik gemaakt om punten aan te vullen met suggesties die de commissie goed kan gebruiken. De belangrijkste punten voor de leden zijn: (Jeugd)zorg, wonen en onderwijs.

Ondanks dat we een partij zijn waarvan de gemiddelde leeftijd hoog is, maakt men zich toch zorgen over de toekomst van de jeugd. Waar is er nog een betaalbare woning te vinden en wordt er wel genoeg geluisterd naar jongeren? Daarnaast vindt men bereikbare en betaalbare zorg van groot belang.

Op de vraag of er nog punten gemist zijn, heeft bijna de helft van de leden een aanvulling gegeven. Van hondenbelasting en vrijwilligerswerk tot aan veiligheid op de fietspaden. De commissie gaat zijn best doen om de aangedragen punten een plaatsje te geven in het programma. Helaas kunnen een aantal van de punten niet worden verwerkt omdat het landelijk beleid raakt en wij in de gemeente daar moeilijk invloed op kunnen hebben.

In het algemeen kunnen we stellen dat het panel goede informatie heeft opgeleverd.

De vragenlijst is het meest ingevuld door mannen (59%) en het merendeel van de respondenten is ouder dan 60. Toch was een deel (15%) onder de 40 jaar.

Na de verwerking zal het concept verkiezingsprogramma, na goedkeuring van het bestuur, op 30 juni worden gepubliceerd waarna de leden tot en met 16 juli de mogelijkheid hebben om wijzigingsvoorstellen hierop te dienen. Uiteindelijk zal de algemene ledenvergadering op 25 september ons verkiezingsprogramma vaststellen. april zijn de leden gevraagd om hun input te geven voor het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs Nijhof, 1964 is mijn geboorte jaar en ik woon sinds 1991 in Spijkenisse. Docent Engels en Aardijkskunde op Scala Molenwatering een VWO school te Spijkenisse. In de politiek actief sinds 2002. Van 2006 tot 2014 voor de PvdA gemeenteraadslid in Spijkenisse met als specialisatie “Ruimtelijke Ordening” en “Onderwijs en Welzijn”. ‘The greatest pleasure

Meer over Hanneke Stengs – Nijhof