Door Dorothé Kieboom op 12 februari 2016

Voert Nissewaard Burgerhulpverlening AED in? 

Burgerhulpverlening bij reanimaties wordt in steeds meer plaatsen en regio’s in Nederland ingevoerd. Zo is onlangs de regio Zuid-Holland-Zuid begonnen met de invoering van burgerhulpverlening. Bij Burgerhulpverlening AED worden vrijwilligers gewaarschuwd bij een reanimatie in hun buurt. De kans wordt dan vergroot dat er snel hulp ter plaatse is bij een reanimatie. Burgerhulpverlening is een aanvulling op de gebruikelijke hulpverlening van brandweer en ambulancezorg. Steeds meer clubs en verenigingen zetten zich in voor burgerhulpverlening en reanimatie trainingen. Op dit gebied werken Feijenoord, Opel Nederland en de Hartstichting samen onder de naam Voor het Leven.

PvdA Nissewaard vraagt al vanaf vorig jaar aan het college van Nissewaard om een onderzoek te doen naar de invoering van Burgerhulpverlening AED in Nissewaard. In Nissewaard en Voorne Putten zijn genoeg redenen te bedenken waarom Burgerhulpverlening een goede aanvulling op de spoedzorg zou zijn. Aanrijtijden van ambulances voldoen niet aan de normen, er is slechts één huisartsenpost op Voorne Putten en het zorgaanbod in het Spijkenisse Medisch Centrum wordt steeds verder verminderd. De bereikbaarheid van Nissewaard is ook nog eens zorgelijk, met bruggen die niet altijd betrouwbaar zijn. Burgerhulpverlening is daarom een noodzakelijke aanvulling op de zorg in Nissewaard en ook een goed voorbeeld van burgerparticipatie. Burgers kunnen zo het verschil maken: letterlijk het verschil tussen leven en dood.

PvdA Nissewaard zou graag zien dat dit zo snel mogelijk wordt ingevoerd in Nissewaard. Daarom heeft de PvdA schriftelijke vragen gesteld over de invoering van Burgerhulpverlening AED.

Schriftelijke Vragen Burgerhulpverlening AED

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Geboren in 1965 in Werkendam, kwam ik in 1990 (via Rotterdam) naar Spijkenisse. Eerst woonde ik in Maaswijk, later ben ik verhuisd naar Spijkenisse Noord. Er is hier veel ruimte en groen, en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en de ontsluitingswegen zijn grote pluspunten van mijn wijk. Om de voorzieningen

Meer over Dorothé Kieboom