Door Aad Struijk op 19 juni 2015

Vragen over toekomst platanen

“Hoe kunnen we de platanen in wijk Groenewoud behouden?”, luidde mijn vraag aan de wethouder. In januari is er een inloopavond geweest voor de bewoners om te praten over de herindeling van de Lindenstraat en Hazelaarstraat. Het gaat met name om de aanpak van de groenstroken en het creëren van parkeerplaatsen. Bewoners in de wijk zijn door de plannen in actie gekomen om in ieder geval de beeldbepalende platanen te behouden.

De gemeente gaat het nu heroverwegen. PvdA Nissewaard is uiteraard blij met deze heroverweging. Dat betekent dat de bomen nu niet gekapt gaan worden. De PvdA Nissewaard wil graag weten wat nu de vervolgstappen zijn. Er is gesteld dat er een gedegen onderzoek gaat komen om te kijken of de bomen behouden kunnen blijven. Je kunt hierbij denken aan andere beheermaatregelen. Uiteraard worden de bewoners hierbij betrokken.

Ikzelf ken de wijk goed. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in deze wijk (Wilgenstraat). De bomen zijn nog geen 50 jaar oud en kunnen nog zeker 50 jaar mee. Groenewoud moet zijn groene hart behouden!

Aad Struijk

Aad Struijk

In Nissewaard ben ik vooral bekend als basisschooldirecteur van O.b.s. De Vogelenzang en raadslid van PvdA Nissewaard. Maar hiernaast ook gewoon als Nissewaarder, Spijkenisser of Hekelinger. Ik ben geboren in 1959 in een arbeidersgezin in Rotterdam-Zuid. Mijn vader was fabrieksarbeider en moeder zorgde voor het gezin. Toen ik vier was, verhuisden mijn ouders met hun

Meer over Aad Struijk