Door Aad Struijk op 27 januari 2016

Vragen over verkeersveiligheid Winkelcentrum Waterland

Op zaterdagmorgen 2 januari is de PvdA Nissewaard tijdens de jaarlijkse vuurwerkafval-inzamelingsactie op initiatief van bewonersvereniging Waterland in gesprek geraakt over een verkeerssituatie in Vlinderveen tegenover winkelketen Verhage. Er vinden regelmatig aanrijdingen plaats tussen met name fietsers en auto’s. De auto’s, die van de binnenplaats uit de parkeervakken komen, rijden tussen 2 panden zonder enig zicht op langs rijdende fietsers. Ze zien elkaar pas als ze “om het hoekje kijken”. Volgens de PvdA Nissewaard is deze verkeerssituatie onwenselijk. Het lijkt of de situatie al snel veiliger te maken is door het plaatsen aan weerszijden van hekken en het verplaatsen van het zebrapad.

Over de verkeersveiligheid in Vlinderveen tegenover de Verhage wil de fractie van de PvdA Nissewaard weten of de wethouder op de hoogte is van deze onveilige verkeerssituatie met tientallen incidenten per jaar. Tevens vragen wij welke maatregelen en op welk termijn er genomen gaan worden om deze verkeerssituatie veiliger te maken.

Schriftelijke Vragen Verkeerssituatie Vlinderveen

Aad Struijk

Aad Struijk

In Nissewaard ben ik vooral bekend als basisschooldirecteur van O.b.s. De Vogelenzang en raadslid van PvdA Nissewaard. Maar hiernaast ook gewoon als Nissewaarder, Spijkenisser of Hekelinger. Ik ben geboren in 1959 in een arbeidersgezin in Rotterdam-Zuid. Mijn vader was fabrieksarbeider en moeder zorgde voor het gezin. Toen ik vier was, verhuisden mijn ouders met hun

Meer over Aad Struijk