We mogen weer stemmen!!!

Door Wouter Struijk op 17 februari 2019

We mogen weer stemmen!!! Op 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Ik sta op #46 van de lijst van de Partij van de Arbeid. Wil ik dan zo graag iets betekenen in de provinciale staten? Nee, ik wil me met hart en ziel blijven inzetten voor de gemeente Nissewaard. Daar hoort alleen ook een blik naar buiten bij. Een gemeente die verder kijkt dan de gemeentegrenzen. Een gemeente die bewust is van haar omgeving. Gelet op de grote uitdagingen binnen onze regio en de consequenties daarvan voor Nissewaard niet meer dan logisch.

Ik sta dus niet voor niets op de lijst voor de komende verkiezingen evenals dat ik niet voor niets op de lijst stond bij de afgelopen landelijke verkiezingen. Met mijn plek op de lijst laat ik graag de waarde zien die ik hecht aan een brede vertegenwoordiging in de bestuurslagen die we hebben vanuit één beweging. Los van het feit of je blij wordt van instituten als provincies of dat je cynisch bent geworden over onze volksvertegenwoordigers in Den Haag. Er zijn vele knoppen waaraan gedraaid wordt om politieke invloed te hebben. Door de enorme versplintering van ons politieke landschap worden politici door vele mensen aangeduid als een slappe hap. Het vertrouwen in de politiek neemt af. Wat echter niet wordt geadresseerd is dat in de vele verschillende bestuurslagen alle individuele politici keihard hun best doen om te draaien aan de knoppen. Alleen tussen de verschillende bestuurslagen en door de verdere versplintering draaien ook vele politici precies de tegengestelde richting op. Kortom, soms draai je als politici aan een knop waardoor een klein lichtpuntje ontstaat. Maar pas op! Voor je het weet is het lichtpuntje weer uitgedraaid door iemand anders. Onnavolgbaar voor kiezers.

Alleen brede en grote volkspartijen kunnen echt een beweging veroorzaken. Daarom ben ik lid van de Partij van de Arbeid. Daar ben ik trots op en dat wil ik laten zien door mijn plek op de lijst bij de komende verkiezingen. Alleen door samenwerking kunnen we onze omgeving, of dit nu de gemeente, de provincie of Nederland is, stap voor stap vooruit helpen. Als lokaal politicus heb ik dus veel meer aan een sterke Partij van de Arbeid in de provincie en in Den Haag om mijn lokale idealen waar te maken. We kennen elkaar, kunnen elkaar helpen en houden elkaar scherp. Samenwerking over de gehele linie voorkomt opportunisme en populisme, waarvan versplintering en de machteloze politiek een uiting is. Ik kies voor de lange termijn en niet het korte succes. Dat betekent dat ik geloof in goede en in slechte tijden. Dit scheidt het kaf van het koren. Menig Feyenoord-supporter moet dit gevoel herkennen.

Kortom, neem niet genoegen met een lichtpuntje, maar breng een beweging opgang van collectieve vooruitgang en kies voor een brede volkspartij. Stem 20 maart #46 PvdA!

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu samen met Loes weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan

Meer over Wouter Struijk