Zekerheden

Door Hanneke Stengs – Nijhof op 6 januari 2020

De eerste twintig jaar van deze eeuw zitten er op. We raakten enigszins gewend aan het feit dat niets meer zeker is. Feiten kunnen niet waar zijn, een premier kan ook belangrijke dingen vergeten en het klimaat kan veranderen. Er zullen vast het afgelopen jaar nog meer onzekerheden bij gekomen zijn.

Dat neemt niet weg dat de PvdA het afgelopen jaar het weer beter heeft gedaan. Met als grootste klapper verdubbeling van de zetels in Europa. Frans Timmermans en Lodewijk Ascher hebben het tij kunnen keren. Daarnaast heeft het geholpen dat de thema’s van de Pvda, milieu, wonen, zorg en onderwijs, de mensen aanspreekt. Investeren in een leefbare toekomst. Ook wel “paying forward” genoemd.

Plaatselijk is er ook het een en ander gebeurd. Met Wouter Struijk als wethouder en zes raadsleden kunnen we stellen dat er grote stappen zijn gemaakt. In de huidige samenleving komen mensen in de knel te zitten. De PvdA heeft als doel om er voor deze mensen te zijn. In Nissewaard betekende dat er besloten werd om het armoedebeleid te verruimen, de Rotterdampas in 2020 in te voeren en extra geld te investeren in onderwijshuisvesting. Ook is er een grote stap gezet om de acute zorg weer terug te krijgen in Nissewaard.

Naast het raadswerk zijn er nog 11 Pluimen uitgereikt aan organisaties die vrijwillig iets voor de gemeente hebben betekend. Tevens waren de PvdA vrijwilligers te vinden in de wijken, op quiz avonden, de markt en bij schoonmaakacties in de wijk.

Om het succes te vergroten is er een campagneteam samengesteld die contact zoekt en behoud met inwoners. Richting de raadsverkiezingen van 2022 zal het werk geïntensiveerd worden om uiteindelijk nog meer voor de gemeente te kunnen betekenen.

Al is 2020 nog maar net van start gegaan, in ieder geval kunnen we met zekerheid zeggen dat de PvdA-Nissewaard ook dit jaar weer midden in de samenleving zal staan om haar steentje bij te dragen.

Hanneke Stengs

Bestuursvoorzitter

PvdA Nissewaard

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs Nijhof, 1964 is mijn geboorte jaar en ik woon sinds 1991 in Spijkenisse. Docent Engels en Aardijkskunde op Scala Molenwatering een VWO school te Spijkenisse. In de politiek actief sinds 2002. Van 2006 tot 2014 voor de PvdA gemeenteraadslid in Spijkenisse met als specialisatie “Ruimtelijke Ordening” en “Onderwijs en Welzijn”. ‘The greatest pleasure

Meer over Hanneke Stengs – Nijhof