Door op 2 november 2013

Lokale Leergang, een kijkje in keuken van de lokale politiek

Het bestuur van  PvdA Nissewaard is zich ervan bewust dat burgers nieuwsgierig zijn in wat het inhoudt om in de politiek te stappen. Het bestuur heeft zich dan ook als taak gesteld om deze nieuwsgierigheid te prikkelen en geeft middels een lokale leergang, die nu een aantal weken op weg is, een kijkje in de keuken van de lokale politiek.

We  hebben diverse mooie en leerzame avonden achter de rug! Onder bezielende leiding van Frank Wolff hebben we diverse thema’ s de revenu zien passeren.

De eerste avond stond in het teken van de rode draad van sociaal democratie vanuit het verleden naar het heden en de toekomst verzorgd door Gert-Jan Alberts, onze fractievoorzitter. De volgende avond hebben we een reeds genomen raadsbesluit nagespeeld en deze geanalyseerd vanuit diverse belangengroepen. We hebben hiervoor als locatie kunnen gebruiken de de  raadszaal in het gemeentehuis te Spijkenisse.

De derde avond hebben we twee wethouders kunnen bevragen, respectievelijk dhr. Wim Kruikemeier vanuit de Bernisse en dhr. Raymond van Praag, wethouder van gemeente Albrandswaard. Het was mooi om te zien hoe dynamisch het wethouderschap is!

Zaterdag 19 oktober zijn de wijken ingegaan, waar we vooral hebben geluisterd naar de mening van bewoners. Onder leiding van Wouter Struijk sloot ook Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid van de PvdA, aan. Na het canvassen hebben we Ahmed vele vragen mogen stellen naar zijn verleden in de lokale politiek en zijn  huidige uitdagingen in de tweede kamer.

De komende twee sessies gaan over burger participatie en staat er een debat training op het programma.

Nu al kan ik zeggen dat het een waar succes geworden is! Leerzaam, maar ook verrijkend naar mijn mening! Het is enerverend en leuk om met elkaar in discussie te gaan, de lokale politiek vanuit diverse invalshoeken op te zoeken en nieuwe mensen te leren kennen! Nu al op naar een tweede seizoen wat mij betreft!