Door Wouter Struijk op 4 november 2013

PvdA op solex door de kernen van Bernisse

 

De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft afgelopen zaterdag op een solex de kernen van Bernisse bezocht. Onder begeleiding van Marcel van Meggelen, geboren in Zuidland, is een afvaardiging vanuit Spijkenisse door het Bernissegebied heen gereden om nader kennis te maken met de mensen, de voorzieningen en het uitgestrekte landschap. Dit vanwege de aankomende fusie van beide gemeenten per 1 januari 2015. Hanneke Nijhof en Wouter Struijk, PvdA-raadsleden in de gemeente Spijkenisse, willen de kernen van Bernisse beter leren kennen. “Niemand kent Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet en Oudehoorn beter dan de inwoners zelf. Daarom zoeken we hen op!”, aldus Wouter Struijk.

 

De PvdA’ers zijn verschillende voorzieningen binnengestapt waaronder de voetbalvereniging in Simonshaven, de lokale horeca in Zuidland, en het dorpshuis in Abbenbroek. Vanwege de gastvrijheid, belangstelling en gezien de hoeveelheid verhalen die de bewoners wilden delen met de PvdA, wordt een dergelijke tocht zeker nog een keer herhaald. De komende periode zal de PvdA meer zichtbaar aanwezig zijn in de kernen van Bernisse om richting de fusie meer informatie in te winnen. In Spijkenisse heeft de PvdA al geruime tijd ervaring met het in contact zijn met bewoners. Volgens raadslid Wouter Struijk is dat de basis van politiek bedrijven.

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu samen met Loes weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan

Meer over Wouter Struijk