Door Peter Versluis op 3 oktober 2014

PvdA bevraagt ondernemers over winkelcentrum

Vrijdagmorgen 3 oktober heeft de PvdA Nissewaard een bezoek gebracht aan de ondernemers rond de Voorstraat in het winkelhart van Spijkenisse. Aanleiding daarvoor is het plan van de PvdA om het betaald parkeren aan te passen en het centrum aantrekkelijker te maken.

De afgelopen periode is er veel gesproken over de kwaliteit van het winkelhart van Spijkenisse. Verschillende initiatieven zijn ontwikkeld om het aanbod te verruimen en het parkeertarief aantrekkelijker te maken. De PvdA heeft daartoe een plan gemaakt om na het eerste uur gratis te parkeren en het realtime parkeren opnieuw in te voeren om zo de klandizie voor het winkelcentrum te vergroten. Tevens heeft de PvdA zich geschaard achter het initiatief van Ingrid Hoogerbrugge om een grote winkelketen als Primark naar Spijkenisse te halen.

De lokale vrijwilligers van de PvdA merkten tijdens hun rondje langs de ondernemers dat het merendeel het moeilijk heeft om klanten te trekken, waardoor het stiller is dan mogelijk. Het betaald parkeren speelt hierbij een grote rol. Ook de verscheidenheid aan winkels is volgens enkele ondernemers een probleem. Ingrid Hoogerbrugge was ook aanwezig om de ondernemers te bevragen en hoorde dat de ondernemers ook enthousiast waren over het aantrekken van een winkelketen als Primark.

De komende periode gaat de PvdA nog twee keer langs bij ondernemers in het centrum van Spijkenisse. De input wordt gebruikt om het plan van de PvdA te optimaliseren en dit te gebruiken in de gemeenteraad van Spijkenisse.

Peter Versluis

Peter Versluis

Ik ben Peter Versluis. Ik ben in 1968 geboren in Spijkenisse (Noord) en ik ben hier opgegroeid en woon al mijn hele leven in deze mooie stad. Ik woon nu, samen met Carmen (echtgenote), Jessie (dochter) en David (zoon), met veel plezier in de Maaswijk. Ik ben werkzaam als manager in de ouderenzorg. In mijn

Meer over Peter Versluis