Door Wouter Struijk op 28 juli 2015

PvdA vraagt aandacht voor verkeersveiligheid

De fractie van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Nissewaard heeft vragen gesteld over de verkeersveiligheid in Nissewaard. Naar aanleiding van actuele gebeurtenissen en bestaande onwenselijke situaties wil de PvdA weten wat het gemeentebestuur voornemens is te doen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Allereerst vraagt de PvdA aandacht voor het terugdringen van het aantal blackspots. Blackspots worden gezien als locaties waar binnen drie tot vijf jaar tien ongevallen (of vijf vergelijkbare ongevallen) plaatsvinden. De PvdA ziet graag een actualisatie van deze zogenaamde blackspots met een bijbehorende aanpak om deze te doen laten verdwijnen.

Naast de blackspots vraagt de PvdA ook aandacht voor de verkeersveiligheid rond scholen. De afgelopen jaren heeft de PvdA met verkeersveiligheidacties aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid rond scholen in het kader van “veilig naar school”. De PvdA heeft daarbij veel input ontvangen van ouders en scholen om concrete aanpassingen te doen om de verkeersveiligheid en daarmee de veiligheid van kinderen te verbeteren. In haar schriftelijke vragen vraagt de PvdA dan ook of de gemeente open staat voor deze suggesties.

Tot slot vraagt de PvdA ook aandacht voor de risico’s van sluipverkeer. Ikzelf ben eerder al op uitnodiging van bewoners een kijkje gaan nemen aan de Oudelandsedijk in Abbenbroek. De bewoners ervaren daar veel overlast van sluipverkeer richting Hellevoetsluis. De polderwegen zijn soms een racebaan, terwijl daar ook gewoon wordt gewandeld en gefietst. Het is er soms levensgevaarlijk. Eerder heb ik hier al aandacht voor gevraagd bij de voormalige gemeente Bernisse en ik ben nu benieuwd of de gemeente Nissewaard actie gaat ondernemen.

Schriftelijke Vragen Verkeersveiligheid

Oudelandsedijk Abbenbroek

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk