Door Peter Versluis op 17 juli 2014

PvdA wil betaald parkeren aanpassen

De Partij van de Arbeid Nissewaard wil het betaald parkeren in het Centrum van Spijkenisse aanpassen. De lokale PvdA gaat de komende zomermaanden een plan ontwikkelen om de huidige onwenselijke situatie ten aanzien van het betaald parkeren te verbeteren. Om de positie van de detailhandel te versterken wil de PvdA een parkeerbeleid ontwikkelen dat niet ten koste gaat van het imago van het Centrum van Spijkenisse. Het water staat bij veel ondernemers tot aan de lippen. Dit kan leiden tot meer leegstand in ons centrumgebied en gaat ten koste van onze werkgelegenheid. In minder economische tijden is het aan de overheid hierop in te spelen. De afgelopen periode heeft de gemeente Spijkenisse de parkeertarieven flink verhoogd. Volgens de PvdA kan dit niet langer en moet er naar alternatieven worden gezocht.

Na de zomer wil de PvdA met een plan komen waarin er wordt gezocht naar de meest optimale oplossing, zodat het Centrum weer aantrekkelijk is om te bezoeken en dat de schulden van de gemeente niet de spuigaten uitlopen. De PvdA zal ook met aanvullende bezuinigingsvoorstellen komen om de gaten te dichten die zijn ontstaan onder het regime van het huidige gemeentebestuur. Een suggestie van de PvdA is om te bezuinigen op de onkostenvergoedingen voor raadsleden en collegeleden bij intreden van de nieuwe gemeenteraad.

De afgelopen periode is er veel kritiek geweest op het parkeerbeleid van de gemeente Spijkenisse. Door het nieuws dat er mogelijk grote winkelketens verdwijnen wordt de druk op de gemeente Spijkenisse ook steeds groter. De overcapaciteit aan parkeergarages heeft ertoe geleid dat de tarieven steeds zijn toegenomen en de kostendekkendheid nog steeds niet is gegarandeerd. Het is tijd dat het gemeentebestuur een gedegen keuze maakt voor het behoud van werkgelegenheid binnen de centrumeconomie van Spijkenisse.

Peter Versluis

Peter Versluis

Ik ben Peter Versluis. Ik ben in 1968 geboren in Spijkenisse (Noord) en ik ben hier opgegroeid en woon al mijn hele leven in deze mooie stad. Ik woon nu, samen met Carmen (echtgenote), Jessie (dochter) en David (zoon), met veel plezier in de Maaswijk. Ik ben werkzaam als manager in de ouderenzorg. In mijn

Meer over Peter Versluis